Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Vintern 2021 tog ÖSK sista steget mot träning för alla, när de startade sin barnskidskola parasport. Anders Edvinsson, ordförande i ÖSK sedan 2 år tillbaka, lyfter vikten av att utveckla sina ledare för att kunna utveckla sin förening.
 
Sommaren står för dörren, men vi vill redan nu flagga för vår inspirationsföreläsning den 31 augusti med Carolina Klüft.
 
Regeringen presenterade idag ett förslag till ny begränsningsförordning som från 1 juli ska kunna tillåta fler deltagare vid motionslopp och liknande och mer publik på arenaidrott. Förslaget skickas nu på remiss och beslut väntas efter midsommar.
 
I över femtio år har Gunborg Gissler oförtrutet engagerat sig ideellt i idrottsföreningar och förbund. För henne är fördelarna så många att det har varit en självklarhet att fortsätta. Läs om hur det hela började och hennes positiva erfarenheter.
 
I samband med seriepremiären i fotbollens division 2 Norrland fick Frösö IF sin belöning som Årets lag 2020. En välförtjänt belöning för föreningen som har 100-årsjubileum i år.
 
Corona och restriktionerna har varit mycket begränsande för idrottsrörelsen. RF har därför tagit fram en rapport för att ge en samlad och nyanserad bild av pandemins påverkan på idrottsrörelsen.
 
Pandemin har tärt på de flesta idrottsföreningarnas ekonomi och engagemang, där många har tappat medlemmar, ledare och funktionärer. Det dags att vi tillsammans gör en insats för att locka tillbaka fler till rörelse, gemenskap och hälsa. Är ni med?
 
Förra veckans besked om att man återigen får tävla och spela matcher har resulterat i stora mängder ansökningar om offentliga tillställningar. Det gör att polisen i region Nord nu ändrar reglerna för vilka som behöver söka tillstånd.
 
I samband med Östersund- Frösö Fäktklubbs årsmöte hedrade Jämtlands läns landshövding Marita Ljung fäktklubben med ett besök, anledningen till besöket var att klubben har tilldelats en fana av stiftelsen för Sveriges Nationaldag.
 
Den 28 maj släppte Riksidrottsförbundets fullständiga rapport om pandemins påverkan på idrottsrörelsen. Rapporten bygger ett gediget material.
 
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.
 
Folkhälsomyndigheten ger klartecken för läger och mindre cuper för barn och unga från den 1 juni. Myndigheten poängterar att lägerverksamhet kan främja ungas fysiska och psykiska hälsa.
 
Idrottsrörelsen ges 600 miljoner kronor i ytterligare stöd. Det meddelade regeringen idag. Extra fokus för stödet ska vara barn och ungdomar.
 
Från 1 juni blir det lättnader för idrotten, meddelar regeringen och Folkhälsomyndigheten. Det gäller bland annat tävling, match och läger för barn, publiktak på upp till 500 personer utomhus och 150 utövare vid tävlingar i skog, på vatten och väg.
 
Tack vare samarbeten över gränserna, oumbärliga bygdemedel och eldsjälars energiska arbete skapas här aktiviteter för både barn och vuxna. Målet är att utveckla bygden, både för de som redan bor här men även för de som funderar på att flytta hit.
 
12

ÖFS Sponsorer:

 

Berners logo

Spektrum logo

Jämtkraft

Svensk Cater

 

Bingohallen Östersund

Postadress:
Östersund-Frösö SLK - Skidor
Vintervägen 16
83245 Frösön

Besöksadress:
Vintervägen 16
83245 Frösön

Kontakt:
Tel: 0705860012
E-post: ekonomi@ofslk.se