Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Det är hög tid att slutrapportera er förenings planerade och genomförda folkbildningsverksamhet för 2022 till RF-SISU Jämtland-Härjedalen. Läs mer om hur ni rapporterar föreningens lärgrupper, kurser och föreläsningar.
 
I december byter RF-SISU Jämtland-Härjedalen hemsideplattform. Mycket kommer att vara sig likt men vi har gjort några förändringar för att göra det ännu lättare att hitta rätt!
 

Vi gillar samverkan!

(2022-12-02 08:14)
Tillsammans med Östersunds kommun var vi på plats i Häggenås för att lyssna in de lokala idrottsföreningarnas tankar & funderingar kring utveckling av bygden på bästa sätt.
 
Det blev en succé när Mörsil IF bjöd in till en aktivitetskväll i sporthallen i Mörsil. Cirka 80 barn och 30 vuxna deltog under kvällen som bjöd på olika aktiviteter och samtal.
 

Process med Fåker IK

(2022-11-24 07:50)
I måndagskväll träffades stora delar av styrelsen samt nya medlemmar i en medlemsträff för att prata om Fåker IKs framtid. Vi använde oss av dialogsduken ’Återstart – rekrytering av ledare, funktionärer och domare’.
 
Den ideella ryggraden i idrottsrörelsen har fått sig en knäck efter pandemin.
 
Under söndagseftermiddagen bjöd vi på RF-SISU Jämtland Härjedalen och Länsförsäkringar Jämtland tillsammans in till en inspirerande föreläsning och samtal kring idrotten och föreningslivet med  Nils van der Poel.
 

Höstvibes I Torvalla!

(2022-11-10 07:40)
Under höstlovet veckan från mån-tors har torvalla sporthall fyllts på av barn och unga som provat på basket och fotboll men även pysslat, lekt och annat skoj!
 
Till helgen genomförs årets Riksidrottsforum, RIF. På RIF diskuteras för idrotten viktiga gemensamma frågor och ärenden inför kommande stämmor.
 
Dieselpriset låg vid årsskiftet 2020/21 på 14,23 kronor. De senaste veckorna har det närmat sig 28, alltså nära nog en fördubbling. Det är en kostnadsökning som är kännbar för hela landet, men särskilt för oss i norra Sverige...
 
2015-2018 genomförde Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund, Västernorrlands Idrottsförbund och Trøndelags Idrettskrets ett Interregprojekt kallat Energismarta Idrottsanläggningar. Metoder och arbetssätt som arbetades fram hittar ni här.
 

Idrotten dag

(2022-11-03 16:07)
Fredagen 30 september anordnades idrottens dag på skolor runt om i Sverige, här i Jämtland Härjedalen deltog ett 30-tal skolor. Dan och Camilla besökte Änge skola.
 
Hammerdals IF styrelse, sektionsledare och övrig personal var där och diskuterade nuläget i föreningen samt vilka utmaningar man har framöver tillsammans med RF-SISU Jämtland-Härjedalen.
 
Risken är stor att föreningar tvingas höja tränings- och medlemsavgifter för att klara elräkningarna.
 
Har ni bedrivit eller är det full aktivitet med folkbildningsverksamhet i er förening? Då är det hög tid att rapportera in de timmar som är gjorda för att ni ska få del av de resurser ni är berättigade till.
 
12

ÖFS Sponsorer:

 

Berners logo

Spektrum logo

Jämtkraft

Svensk Cater

 

Bingohallen Östersund

Postadress:
Östersund-Frösö SLK - Skidor
Vintervägen 16
83245 Frösön

Besöksadress:
Vintervägen 16
83245 Frösön

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@ofslk.se