Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Ordförande har ordet

(2021-04-15 07:38)
Hoppas ni alla har det bra och har hälsan i behåll. Påsken har passerat och vi har nått betydligt ljusare tider vilket jag personligen njuter av.
 
RF presenterade 16 mars oroväckande siffror kring ungas idrottande. Över en halv miljon färre idrottsaktiviteter och sex miljoner färre deltagartillfällen under 2020. ÖKF, går mot strömmen med ett kraftigt ökande antal medlemmar och deltagarantal.
 
Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för 1 januari till 30 april 2021. Ansökningsperiod 7 maj till 19 maj 2021. Observera att datumen har ändrats.
 
Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.
 
Genom dagens videoteknik har Strömsunds RK tagit in världseliten inom ridsport till ridhuset i Strömsund. Ett stipendium, digital teknik och nytänkande har utvecklat verksamheten berättar, Maja Gahlin. Vi hoppas att du kan inspireras av deras resa!
 
Folkhälsomyndigheten föreslår regeringen att hålla fast vid gällande begränsningar till den 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.
 

Alla på snö

(2021-03-30 16:00)
Alla på snö är ett projekt som drivs av Svenska Skidförbundet med stöd ifrån deras samarbetspartners för att få barn och unga att upptäcka rörelseglädje på snö
 

Välkommen Sandra

(2021-03-25 14:00)
Vi har rekryterat Sandra Winterqvist till att arbeta tillsammans med Abdo i föreningslotsverksamheten. Sandra börjar i slutet av mars.
 
Riksidrottsförbundet har beslutat att bevilja totalt 24 miljoner kronor i verksamhetsstöd till idrottsföreningar som bedriver verksamhet för personer 65 år och äldre.
 
Vi har pratat med Hajar en av de 25 deltagarna som ges en bra grund att stå på i sin framtida tränarroll
 
Minskningen av idrottsaktiviteter bland unga blev allt tydligare under andra halvan av coronaåret 2020. Över en halv miljon färre idrottsaktiviteter och sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades under 2020.
 
Tore Åberg, ordförande, berättar om deras inspirerande utvecklingsresa för att skapa en förening för alla där alla alltid är välkomna oavsett fysiska, psykiska eller ekonomiska förutsättningar. Föreningen gör allt för att deras medlemmar ska triva...
 
Vi måste hjälpas åt för att säkerställa att idrottsföreningars verksamhet kan fortsätta trots Corona, en ny pandemi eller andra samhällsutmaningar. Tillsammans kan vi skapa nya, mer hållbara intäktsmodeller med hjälp av ny teknik och nytänkande.
 
40 år sedan Vasaloppet öppnades för kvinnor blir startskottet för Jämställdhetsvecka, en hyllning av internationella kvinnodagen och 100-årsjubileet av kvinnlig rösträtt. Vi har pratat jämställdhet med Gunborg Gissler, erfaren styrelserepresentant.
 
Rörelsesatsning i skolan är där skolan och idrottsrörelsen tillsammans skapar bättre förutsättningar för fler barn ska vilja, våga och kunna vara fysiskt aktiva och förknippa idrott med något lustfyllt.
 
12

ÖFS Sponsorer:

 

Berners logo

Spektrum logo

Jämtkraft

Svensk Cater

 

Bingohallen Östersund

Postadress:
Östersund-Frösö SLK - Skidor
Vintervägen 16
83245 Frösön

Besöksadress:
Vintervägen 16
83245 Frösön

Kontakt:
Tel: 0705860012
E-post: ekonomi@ofslk.se