Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Från 1 december gäller nya riktlinjer för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster inomhus med fler än 100 deltagare. För dessa krävs antingen vaccinationsbevis eller att Folkhälsomyndighetens smittskyddsåtgärder följs.
 
2021 är snart slut och vi kan blicka tillbaka på ett år med massor av utmaningar och, för de flesta av oss, massor av glädjeämnen. Vi har stött på hinder men vi har rest oss igen, hittat lösningar igen och igen och igen.
 
Som idrottens studieförbund, SISU, är vi glada att vi tillsammans med regionen och Folkbildning Mittnorrland i samarbete får bjuda in till ett Folkbildningsseminarie den 4 feb.
 
En undersökning från Riksidrottsförbundet (RF) visar att inomhusidrotter tappat mer än 20 procent av sina deltagartillfällen under 2020.
 
Niclas Brissman, Järpens IF, beskriver vikten av folkbildning för både ledare och aktiva i en idrottsförening. Utbildningarna har resulterat i integrering av nyanlända, bättre samsyn och förståelse för varandra och en större vi-känsla i föreningen.
 
Hallidrotter och kampsporter minskade mest i antal aktiviteter under våren 2021. En förödande nedgång märks bland aktiva med funktionsnedsättning där deltagartillfällen minskade med hela 70 procent.
 

Återstartsstöd

(2021-11-09 10:39)
Arbetet med återstart pågår i allra högsta grad i länets 400 idrottsföreningar. För att stödja återstarten har staten gått in med stöd till idrotten där 220 miljoner har betalats ut till SF:en som ett återstartstöd.
 
Välkommen till SDF konferens 25 november 2021 kl. 17.30 på Clarion Hotel Grand Östersund.
 
Det spelar ingen roll om det är bordtennis, simning, fotboll eller styrketräning du är intresserad av – Mörsils IF är den givna föreningen om du bor här och vill vara aktiv. Det enormt breda utbudet av aktiviteter får alla medlemmar tillgång till.
 
Per-Erik Rönnestrand beskriver hur Ås IF bedriver ordinarie föreningsarbete i folkbildningsform och att det egentligen inte är unikt för dem. De arbetar kanske bara mer medvetet med att skapa utveckling och utbyte mellan de aktiva i föreningen.
 
Eldsjälen Monica Sandström berättar om hur Bräcke SK använde lärgrupper som ett verktyg för att utveckla, organisera och utvärdera sommarens aktiviteter. Resultatet är fler unga ledare, jämnare fördelning mellan killar och tjejer och nya medlemmar.
 
ÖFFK är en föregångare både idrottsligt och organisatoriskt, som lyckas nå ut till fler skolungdomar än någon annan idrott. Andra föreningar sneglar på ÖFFK’s verksamhetsarbete och nyligen belönades Bengt Boogh med Östersunds Idrottsledarpris 2021.
 
Folkbildning är en form av lärande där deltagarna själva bestämmer vad de vill lära och veta mer om. I folkbildningen är mötet mellan människor och att lära av varandra genom samtal det viktigaste.
 
Ganska precis mitt i Sverige, hittar vi Hammarstrands Rodelklubb med sin unika naturisbana och Sveriges längsta pulkabacke. Föreningen har arrangerat otaliga mästerskapstävlingar i rodel och kommer förhoppningsvis att kunna fortsätta med det.
 
Folkhälsomyndigheten har 31 augusti uppdaterat sin vägledning för smittspårning av covid-19 avseende hantering av utbrott i skol- och fritidsmiljö.
 
12

ÖFS Sponsorer:

 

Berners logo

Spektrum logo

Jämtkraft

Svensk Cater

 

Bingohallen Östersund

Postadress:
Östersund-Frösö SLK - Skidor
Vintervägen 16
83245 Frösön

Besöksadress:
Vintervägen 16
83245 Frösön

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@ofslk.se