Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Vi har träffat den ”ny gamla” ordföranden Maria Holmgren i Häggenås sportklubb för att prata om föreningens verksamhet
 
I juli brukar Östersunds fotbollsplaner fyllas av tusentals idrottande ungdomar som gläds, hittar vänner och kämpar om medaljerna i Storsjöcupen. Så blir det inte i år.
 
Idrottsrörelsen har precis som många andra områden i samhället drabbats av effekterna av Coronapandemin. Vi vet att många prövningar återstår men vi hoppas också att vi kan gå stärkta ur denna kris så att vi kan fortsätta vårt viktiga samhällsuppd...
 
Nu är det äntligen klar! Anna Ottosson Blixth kommer att bli ny Distriktsidrottschef på RF-SISU Jämtland-Härjedalen, hon tillträder sin tjänst 1 september 2020.
 
Vi fick några härliga bilder från Strömsunds Ridklubb där käpphästarna var ett uppskattat inslag under prova-på dagen.
 
Hon anställs från 2020-08-01 och börjar här ”på riktigt” den 10:e augusti.
 
Den 15 juni börjar stödet betalas ut till idrottsföreningar som drabbats ekonomiskt av coronapandemin. Stödet baseras på hur stor förlust föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. Här hittar du fördelning i vårt län.
 
Vi på RF SISU Jämtland-Härjedalen pratade med Hans Green, ordförande i Östersunds orienteringsklubb (ÖOK), om hur deras tränings- och tävlingsverksamhet ser ut idag då orienteringen genomgått förändringar och blivit mer digitaliserad.
 
Fredagen 25 september samordnar Riksidrottsförbundet Idrottens dag med skolor över hela Sverige och hela Europa. Alla skolor är välkomna att delta och stå upp för alla barns rätt till rörelse.
 
Period 1 januari till 30 juni 2020. Sista ansökningsdag 25 augusti 2020. Om din förening bedriver idrottsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år kan du ansöka om LOK-stöd. LOK-stödet söks via Er IdrottOnline sida.
 
Förtjänsttecknet är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott. Inför Riksidrottsmötet 28-30 maj 2021 i Uppsala är det nu dags att göra en ansökan till RF-SISU Jämtland-Härjedalen senast 15 augusti 2020.
 
Krisen slår hårt mot idrottsrörelsen även kommande månader. Riksidrottsförbundet begär att regeringen förlänger stödet till idrottsrörelsen med 500 miljoner kronor för perioden juli–september.
 
Fördelningen av regeringens krisstöd på 500 miljoner kronor är nu beslutad. 91 procent går till idrottsföreningar och 9 procent till specialidrottsförbund. Pengarna börjar betalas ut på måndag den 15 juni.
 
1:a träffen Digitalt: 24 september och 2:a träffen Stugun 7 november 2020. Grundutbildningen för tränare bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare. Sista dag för anmälan 16 september 2020.
 
Hara IF har nu gjort sin tredje digitala utbildning och denna gång inom området Jämställdhet och Idrott. Förutom denna utbildning kan dom också ”bocka av” Rörelseförståelse och Strategi 2025.
 
12

ÖFS Huvudsponsorer:

 

Berners logo

Spektrum logo

Jämtkraft

Svensk Cater

Postadress:
Östersund-Frösö SLK - Skidor
Vintervägen 16
83245 Frösön

Besöksadress:
Vintervägen 16
83245 Frösön

Kontakt:
Tel: 063100012
E-post: ekonomi@ofslk.se