Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Folkhälsomyndigheten har 31 augusti uppdaterat sin vägledning för smittspårning av covid-19 avseende hantering av utbrott i skol- och fritidsmiljö.
 
120 minuters idrott, rörelseaktiviteter och lekar står på agendan för ett 20-tal skolor runt om länet nästa fredag. Skolor genomför dagen i egen regi och vissa av dem gästas av lokala idrottsföreningar.
 
350 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes under andra halvåret 2020 jämfört med samma tid 2019 – en effekt av corona och en ännu större minskning än under våren 2020. Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på närmare 37 miljoner...
 
Leif Danielsson har gjort sin sista dag på RF-SISU Jämtland-Härjedalen. I exakt femton år har han engagerat sig i idrottens folkbildningsfrågor samt stöttat och entusiasmerat idrottsföreningar. Han har även varit en fantastiskt fin kollega.
 
RF-SISU Jämtland-Härjedalen vill tacka alla som gjorde idrottens prova-på-dag till en succé.
 
Under sommarlovets tre sista veckor har Torvalla sporthall och idrottsplanerna utanför fyllts av barnoch unga som provat på olika idrotter. Boule, fäktning, basket, badminton, fotboll, friidrott, dans och gymträning har stått på schemat.
 
 
Regeringen behöver sätta fart för att komma i kapp Danmark. Vi ligger 25 år efter i att samla, utvärdera och utveckla kunskap för att bygga idrottsanläggningar för den tid vi lever i och framtidens behov.
 
Länsförsäkringar Jämtland går in med 30 000 kr till idrottens prova-på-dag som deltagande föreningar kan söka.
 
Regeringen presenterade idag ny begränsningsförordning som gäller från 1 juli och som tillåter fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik på arenaidrott.
 
Idag fick 48 föreningar i Jämtland Härjedalen besked om kompensationsstöd. Totalt får föreningarna dela på 1,8 miljoner kronor.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat om förändringar av LOK-stödet från den 1 januari 2022. Förhoppningen är att de nya reglerna ska leda till en mer jämlik fördelning och till att idrottsrörelsen når målen i Strategi 2025.
 
Vintern 2021 tog ÖSK sista steget mot träning för alla, när de startade sin barnskidskola parasport. Anders Edvinsson, ordförande i ÖSK sedan 2 år tillbaka, lyfter vikten av att utveckla sina ledare för att kunna utveckla sin förening.
 
Regeringen presenterade idag ett förslag till ny begränsningsförordning som från 1 juli ska kunna tillåta fler deltagare vid motionslopp och liknande och mer publik på arenaidrott. Förslaget skickas nu på remiss och beslut väntas efter midsommar.
 
I över femtio år har Gunborg Gissler oförtrutet engagerat sig ideellt i idrottsföreningar och förbund. För henne är fördelarna så många att det har varit en självklarhet att fortsätta. Läs om hur det hela började och hennes positiva erfarenheter.
 
12

ÖFS Sponsorer:

 

Berners logo

Spektrum logo

Jämtkraft

Svensk Cater

 

Bingohallen Östersund

Postadress:
Östersund-Frösö SLK - Skidor
Vintervägen 16
83245 Frösön

Besöksadress:
Vintervägen 16
83245 Frösön

Kontakt:
Tel: 0705860012
E-post: ekonomi@ofslk.se