Hoppa till sidans innehåll

Gott nytt skidår 2020!

05 JAN 2020 21:06
Med en bra inledning på skidsäsongen med tidig träningsstart på Frösön, fina resultat för våra junior- och senioråkare och en klubb som växer så ser vi framemot ett nytt år och den resterande säsongen.
  • Skapad: 05 JAN 2020 21:06

Just nu är vi 650 medlemmar i ÖFS, det är bra. Alla grupper är igång med träning och vi hoppas att även våra freestylegrupper får komma på snö i hemmabacken snart. Arbete i Ladängen pågår.

Tävlingssäsongen är i full gång

På freestylesidan har både Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson presterat superfina resultat i världscupen Big air, stort grattis! 
Även våra juniorer och seniorer på alpina sidan har startat säsongen bra på de internationella FIS-tävlingarna. På herrfronten har både Anthon Cassman och Max-Gordon Sundquist kammat hem vinster i slalom. Så stark öppning på slalomfronten! Johanna Boiardt och Sanna Hjalmars har varsin pallplats, en 2:a placering i super-G i Kvitfjell, Norge för Johanna respektive Sanna som trea vid ENL Duved i storslalom. Dessutom ser vi förbättringar i ranking på flera åkare samt att våra förstaårs-juniorer har börjat sin resa med att skaffa FIS-punkter och klättra i rankinglistorna. En lång och tuff väg, det gäller att ha en hel del tålamod. Håll ut!

Caféet och våra tävlingar – viktiga inkomstkällor

Vårt café öppnade på juldagen och det är U12-gruppen som är först ut att bemanna caféet. Caféet är en viktig inkomstkälla för vår klubb och en naturlig plats för oss att träffas över en kopp kaffe oavsett om det är samband med barnens träning, tränarträffar eller föräldramöten. Och förhoppningsvis kan vi även locka backens besökare på allmänhetens åkning till en fikapaus.
Vi i klubben gemensamt kommer att arrangera ett antal tävlingar för våra åkare och dessutom kommer vi att hjälpa till som arrangör för alpint och snowboard under Special Olympics Swedish Invitational Games samt med funktionärer under damernas alpina världscuptävlingar i Åre. Här behöver vi funktionärer:

3-4/1 FIS 2xGS, Åre, (Inställd pg av vädret. Flyttas eventuellt till senare i vinter)
1-4/2 Special Olympics, Duved
8-9/2 USM-kval 3xGS, Almåsa (U16),
15-16/2 LVC-kval 2xSL, GB Frösön (U12-U14)
15/2 Snökanonen, GB Frösön (U10)
22-23/2 Nordiska Ungdomsspelen (NUS), 2xSL, GB Frösön (U12-U16)
22-23/2 Nordiska Ungdomsspelen (NUS), 2xSkicross, Ladängen Frösön (U10-U16)
27/2-1/3 FIS 2xGS & 2xSL, (inkl. ÄJSM, SL & GS) Almåsa
11-13/3 Alpina världscupen damer, Åre

Se till att kolla almanackan redan nu och hör av er, vart och när ni kan hjälpa till med ett mejl direkt till Kristina Andersson. En dag på olika håll är alltid bättre än ingen som sagt, ju fler vi är desto mindre belastning och tid går det åt för var och en när alla hjälps åt, dessutom blir det roligare! 

Svar på motionen som ställdes till årsmötet om ersättning då vi arrangerar tävlingar på vardagar är förmedlat till tävlingssektionen. Beslutet gäller för den här säsongen innan vi tillsammans tar ett policybeslut som kan gälla på längre sikt. Kort gäller för året att funktionärsinsatser på vardagar kan generera en slant till gruppens årskullskonto. Mer information skickas till gruppansvariga och gruppens ekonomiansvariga. Ställ frågor och funderingar direkt till dem.
Som komplement till tävlingsarrangemang och caféverksamheten gör Marknadsgruppen nu ett viktigt arbete med att hitta nya inkomstkällor. Gruppen kommer snart att skicka ut ett brev till klubbmedlemmar för att undersöka möjligheter och få era idéer till nya samarbetspartners och sponsringsavtal. Här kan vi alla hjälpas åt!

Idrottsverksamheten

Vi är glada att klubbens tränare träffas regelbundet för att utbyta erfarenheter. Genom gemensamt lärande utvecklas inte bara tränarna själva utan även hela klubben. Med sådana initiativ så känns det som vi i ÖFS är på banan i arbetet med Riksidrottsförbundet Strategi 2025- Svensk idrott –världens bästa. 

Från 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. Redan idag står det att i Riksidrottsförbundets (RFs) stadgar att all idrott för barn ska utgå från just barnkonventionen något som vi i ÖFS och som ansluten förening till Svenska Skidförbundet och RF är skyldiga att följa. Att vi aktivt arbetar för trygga idrottsmiljöer gör oss bättre. Läs gärna hur vi skapar trygga idrottsmiljöer och om Barnens spelregler.

Tillsammans är vi ÖFS och vår värdegrund är
Glädje & Delaktighet
Bekräftelse & Respekt
Gemenskap & Framgång.
ÖFS, för alla året runt. Med skidglädje på bredden når vi toppen.

Vi önskar er alla ett riktigt gott nytt skidår!
ÖFS styrelse

Skribent: Kristina Andersson
Epost: Adressen Gömd

ÖFS Huvudsponsorer:

 

Berners logo

Spektrum logo

Jämtkraft

Svensk Cater

Postadress:
Östersund-Frösö SLK - Skidor
Vintervägen 16
83245 Frösön

Besöksadress:
Vintervägen 16
83245 Frösön

Kontakt:
Tel: 0705860012
E-post: This is a mailto link