Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Medlemsbrev

03 OKT 2022 21:07
Äntligen känns det som vi går mot ett helt normalt år efter några år präglade av osäkerhetgrundade i pandemin.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2022 21:07

Visserligen är det en del i omvärlden som kan stämma till oro men förhoppningsvis ska vi under den kommande säsongen inte behöva anpassa vår verksamhet för att minska risken för att sprida vidare eller själva drabbas av allvarlig sjukdom.

Under våren, sensommaren och förhösten har vi fortsatt att jobba med vår värdegrund och engagemanget i ÖFS. I vår förening finns i likhet med många andra en kärna av enormt engagerade personer. En utmaning är att få fler att delta och engagera sig mer i en större del av verksamheten. Det finns ingen anledning att ens sträva åt att alla ska vara lika engagerade men helt klart är
att vi blir en bättre förening om fler är med mer. Så bygger vi möten med nya och gamla vänner – så bygger vi gemenskap och delaktighet. Det blir lättare att prata med – fråga om och berätta för – någon som man har träffat och gjort något tillsammans med. Då får vi bekräftelse av våra olika förtjänster och respekt för våra olikheter. Jag vet av personlig erfarenhet att det är många i föreningen som är både trevliga och roliga (trots att de kanske
kan se lite bistra ut i vinterkylan). Jag tror att genom att vara många som fortsätter att vara aktiva och delaktiga i föreningen förbättras förutsättningarna att nå framgång i alla aspekter som är betydelsefulla för vår verksamhet. Jag tror således att det är på den vägen vi kan nå det man brukar kalla idrottslig framgång, dvs fler medlemmar som återkommer på framskjutna platser i resultatlistorna. Vi är inte färdiga med det här arbetet men vi har kommit en bra bit på vägen och vi har haft väldigt roligt under tiden. Vi hoppas att vi när projekt är klart kommer att ha en bra plan för hur vi kommer vidare.

Föreningens ekonomi innehåller inkomster och utgifter. I och med att detta brev går ut aviseras medlemsavgift och träningsavgifter som är viktiga delar av föreningens inkomster. Vi är dock så lyckligt lottade att vi genom att arrangera tävlingar, vars primära syfte är att vara en del av våra aktivas idrottande, också får in pengar. Dessutom har vi ett café som över tid visar ett gott resultat och dessutom ger möjlighet för möten och gemenskap. Föreningens utgifter avser i sin helhet olika aspekter av våra aktivas aktiviteter. Medlemmarnas delaktighet i alla delar är avgörande för hur mycket utgifter föreningen kan ta på sig. Som vi ser det finns det en rimlighet i att ju mer man tar del av föreningens kostnader, desto mer behöver man bidra med för att få in inkomster. Ett förtydligande av de här tankarna kommer att kommuniceras i samband med att gruppbudgetar godkänns och fastställs. 

I idrott mäts åtminstone en del av framgången i deltagande och placering på tävlingar av hög dignitet. Vid årsmötet lämnades och bifölls ett förslag som går ut på att stötta våra aktiva att delta i tävlingar av högre dignitet. Under året kommer styrelsen att verkställa det beslutet. Det sänder en viktig signal och vi hoppas att det ska leda till framgång i den mening som här avses.

Ytterligare en uppgift för året blir att utveckla oss i relationen till parasporten. Vi har ett sådant ben men det behöver utvecklas och det är också något som vi behöver och kommer att få hjälp med.

Med detta ser vi fram emot en ny säsong och glöm inte att
Tillsammans är vi ÖFS, för alla, året runt – med skidglädje på bredden når vi toppen

Glädje & Delaktighet
Bekräftelse & Respekt
Gemenskap & Framgång

För styrelsen i ÖFS

Erik Vinger Alverlind

Skribent: Kristina Andersson
E-post: Adressen Gömd

ÖFS Sponsorer:

 

Berners logo

Spektrum logo

Jämtkraft

Svensk Cater

 

Bingohallen Östersund

Postadress:
Östersund-Frösö SLK - Skidor
Vintervägen 16
83245 Frösön

Besöksadress:
Vintervägen 16
83245 Frösön

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link